Kwaliteit.

Om u als gebruiker in staat te stellen zelf een oordeel te vormen omtrent de geluidskwaliteit zijn hieronder enkele MP3 geluidsopnames te downloaden.

Dit zijn echter nog opnames uit het PMR kerkradio tijdperk; we zullen binnenkort enkele nieuwe opnames maken met het Rivendel Kerkradio systeem; zie deze geluidsfragmenten als referenties; het PMR systeem heeft nog een iets kleinere audio bandbreedte.


Op 29 aug 2004 zijn er opnames gemaakt tussen 10.00 en 11.00 van de zondagmorgen viering van de Theresiakerk in Borne; voorganger is Pastor R. v.d. Vegt.

De opnames zijn gemaakt via het PMR Kerkradio systeem met een MP3 speler welke rechtstreeks aangesloten is op de luidspreker uitgang van een PMR portofoontje welke zich binnenshuis op 1 kilometer afstand van de kerk bevindt.

De geluidsinstallatie in de kerk bestaat uit twee microfoons welke continu ‘open’ staan. Het koor staat op een verhoging van 8 meter achter in de kerk op een afstand van 30 meter van de achterzijde van de microfoons en is toch prima hoorbaar. Het Kerkradio systeem werkt met geluids-compressie, hierdoor is een koor op afstand en zijn ook de mensen in de kerk goed hoorbaar.

PMR heeft maar een beperkte RF en Audio bandbreedte; het nieuwe kerkradio systeem zal straks een nog betere kwaliteit kunnen leveren omdat hier wordt gewerkt met een vlak frequentie bereik van 300 Hz tot 3 KHz.

Deze PMR opnames zijn daarom ter referentie.

Opening van de viering; 2.08 minuut; MP3: 315 KB.

Evangelie lezing; 2.23 minuut; MP3: 352 KB.

Koorzang: Credo; 4.38 minuten; MP3: 680 KB.

Tenslotte ook nog een grote file; 12.424 MB met een 84.48 minuten durende opname van de Eucharistieviering t.g.v. het 50 jarig bestaan van de basisschool de Wheele.
Opname gemaakt zondagmorgen 5 september 2004. Voorgangers Pastor B. v.h. Bolscher en Pastor R. v.d.Vegt met medewerking van een gelegenheids-kinderkoor van de school.
MP3 met 20Kbps, opname op dezelfde manier via PMR Radio ontvangen. (PS: de handmicrofoon in de kerk wordt soms hierbij wat overstuurd).
Met een breedband internetaansluiting kunt u de file hier downloaden.

www.kerkradio.nl